Wandelen, dat kan overal.

We hebben allemaal wel eens een rondje mogen wandelen. Misschien begon het tijdens een vakantie met je ouders en dacht je: Dat is niet mij ding. Dit wil ik niet doen. Ik wil in een zwembad liggen of naar een pretpark. Gewoon meer spektakel kan geen kwaad. Nee hoor. Wandelen, dat werd het steeds weer.

Thuis, in de bergen, of waar dan ook.

Je kan de auto pakken naar een mooie bestemming. Je kan tijdens je vakantie lekker wandelen. Ook gewoon als je tuis de tuin uit loopt. Steeds hetzelfde rondje, daar heb je geen zin in denken wij. Bij onze vrienden van de ANWB hebben ze voor iedere wandelaar een mooie oplossing. In hun webwinkel hebben ze van alles om je zo goed mogelijk voor te bereiden. Wij vonden dat “een beetje grijs” was, maar zijn helemaal om.

Al is de wandeling kort, ga voorbereid op pad.

Je hebt een goede schoen nodig. Dat zeggen ze allemaal zul je denken. Alleen we willen niet zeggen dat je per se een hele profi schoen nodig hebt. Een rondje op je gewone sportschoen is ook prima. Een beetje steun is wel noodzakelijk. Ga je echt afstanden maken? Oefen je voor een vierdaagse of een mars? Dan moet je wel iets meer gaan letten op je schoen natuurlijk.

Hoe kies je een schoen.

Dat vroeg ik me ook af. Ik ben gaan zoeken en hier zijn een paar tips  van de ANWB. Die je voor het wandelen wel in acht kan nemen (waar wij ook van vinden dat het iets toevoegt):

  1. Klinkt logisch. Let goed op de maat van je wandelschoen.
  2. Als je gaat passen, niet in de ochtend. Waarom? Check dat hier.
  3. Neem de tijd om te passen. Soms kan een halve maat heel veel schelen.
  4. Wat vind je fijn? Hoog of laag maakt een groot verschil.
  5. Gebruik passokken of echte wandelsokken.
  6. Zorg voor een goed profiel onder je schoen. Uitglijden is niet fijn.
  7. Zijn ze waterdicht, voor als je wandelt door drassig landschap.

Zo kies je in ieder geval een schoen die jou goed bevalt.

Alle spullen voor wandelen onder één dak.

Er zijn genoeg winkels waar je onder 1 dak alles kan kopen. Goed advies krijg aan de hand van onze ervaring toch echt het beste bij de ANWB. Zij geven je namelijk advies op basis van routes die je kiest. Dat hebben andere winkels toch vaak niet in huis. Een route is wel degelijk van belang. Bever, Decathlon, ze hebben allemaal wel een onderdeel in huis, maar bij de ANWB ben je in 1x goed klaar.

Privacy Preference Center