Reisartikelen.nl

Het is zo lekker cliché, dat je het ook zou doen, vakantie vieren. Wij sowieso! De “zomervakantie”, zoals veel ouders het zullen noemen, komt eraan. Dus de grote families hebben al geboekt, de wat kleinere ook bijna allemaal en heb je geen kinderen, dan doe je het vast rustig aan met je vakantie boeken. Je weet dan vast ook al dat je veel gaat zwemmen, wandelen en lekker buiten eten.

Welke vakantie bestemming heb je in gedachte?

Vroeger was het maar normaal dat je in Nederland bleef tijdens een vakantie periode, maar tegenwoordig is ieder exotisch uithoekje van de wereld geschikt en relatief makkelijk bereikbaar om op vakantie te gaan. Ben jij die ene uitzondering die in ons eigen kikkerland blijft? Naar de Wadden, de Wallen of gewoon de Drunense Duinen.

Het is hier toch ook mooi weer?

Dat klopt natuurlijk, maar het gaat niet altijd om het mooie weer. Een andere taal, andere cultuur, andere kunst, bergen, watervallen, grote meren, oude steden. Iedere vakantielocatie heeft wel iets leuks. Dat gaat helemaal op als je portemonnaie je de kans geeft om buiten de Europese grenzen gaat kijken. Moet je wel willen.

De kids gaan mee op vakantie, te lang in een vervoersmiddel, dat niet.

De Trans Siberië expres is een super goed idee, maar wil je wel 6 uur per dag in een wagon rondhangen terwijl je de weidse Mongoolse landschappen langs ziet razen? Of ben je liever in Drenthe, waar je kinderen ook nog nooit geweest zijn en waar ze ook gewoon een plek hebben om te zwemmen of te spelen.

Wij kunnen alleen voor ons zelf spreken, dus de bestemming moet makkelijk zijn en niet tè druk.

Wij hebben gekozen, de Friese meren gaan we dit jaar bekijken. Lekker met de caravan de hort op en dan maar eens kijken wat deze provincie te bieden hebben om daarna “door te trekken” naar het prachtige Beekbergen. Daar is de camping doordrenkt met activiteiten voor kids èn een zwembad.

Fijne vakantie!

Degelijke gear mee?

Lekker autootje huren?

Backpacken?

Essentials voor backpackers