FAQ

Veelgestelde vragen

Algemene vragen

Wij zijn een groep enthousiaste Buiten Leven lief hebbers. We doen er zoveel mogelijk aan om jou en je vrienden op de hoogte te houden of te brengen over wat je allemaal kan doen buiten. Van je huis tot je vakantie, winterse of zomerse omstandigheden. Wat wij leuk vinden en we hopen dat jij ook leuk vindt.

We zetten dingen op een rijtje. We proberen het makkelijker te maken om jouw favorieten locatie, product of activiteit te vinden waarmee je je buiten vermaakt.

Nee, niet alles. Er zijn bedrijven die gespecialiseerd zijn in de producten die wij denken die jij kan gebruiken om je buiten leven zo leuk mogelijk te maken. Daarom bieden we soms zelf producten aan en soms verwijzen we je door.

Op producten en diensten die je bij ons afrekent of die je bij ons afneemt bieden wij vanzelfsprekend service. Andere zaken die je bij onze partners afneemt, wordt de service door diezelfde partners verleend. Als je daar vragen over hebt of hulp bij nodig hebt, zullen we je zoveel mogelijk helpen.


Vragen over producten, retouren en betalingen

Heb je iets bij ons gekocht? Dan kun je het ook via ons retour sturen. Afhankelijk van de producten leveren wij een retour label via de mail aan waarmee je je product retour kan zenden. Heb je iets afgenomen bij één van onze partners? Dan wordt het retoursproces door hen verzorgt.

Als wij het product retour ontvangen hebben en het is in dezelfde staat als bij verzending zullen we je bevestigen dat dit zo is en maken wij ieder einde van de werkweek het geld terug over. Soms eerder, dit is afhankelijk van drukte.

Dit was een interessante vraag die we ineens 3 of 4 keer ontvangen hebben deze week. We zijn blij dat mensen zich zorgen maken over ons, maar maakt je geen zorgen. We hebben keurige afspraken met onze partners over vergoedingen of wederdiensten om tot het punt te komen waarop we kunnen eten en drinken thuis.