Een zink dakgoot of een ander soort. Wat kies je.

Wij wisten het ook niet, maar gelukkig spraken we een aantal specialisten in onze vrije tijd en zij wisten wel te vertellen dat een zink dakgoot gewoon heel veel voordelen heeft. Ze gaven aan dat er natuurlijk ook kunstof dakgoten of aluminium dakgoten zijn. Echter wisten ze ons zonder al teveel moeite te overtuigen van de meerwaarde van een zinken dakgoot.

Wat is er zo goed aan een zinken dakgoot?

Kwaliteitszink is een duurzaam producten wat mooi en strak oogt aan het huis. Vele malen mooier dan de verkleurende kunststof goten en regenpijpen die je van oudsher toch vaak ziet in de bouwmarkten. Het bedrijf waar wij mee in contact kwamen had ook nog eens een configurator waardoor we gemakkelijk de goot en regenpijp elementen konden selecteren. Zo kwam de zink dakgoot gemakkelijker tot stand dan het bij elkaar zoeken van zoiets in de bouwmarkt!

Hoe stel je zo'n dakgoot samen? Waar moet het water heen?

Het samenstellen van de dakgoot ging online zo makkelijk dat we het bijna niet vertrouwde. We hebben de elementen bij elkaar geklikt. Toen kwamen we er ook nog achter dat je niet hoefde te solderen. Het waren allemaal elementen die je zo op elkaar aan kon sluiten. Bijvoorbeeld de trechteruitloop pastte precies op de regenpijpbocht èn op de zink dakgoot. Dat is allemaal vooraf al bedacht!

Toch even bellen na het samenstellen.

Wij dachten dit is te mooi om waar te zijn en wat te mooi lijkt om waar te zijn.. Dat bleek het toch niet. We bestelde de dakgoot en deze werd keurig de volgende dag thuisbezorgd. Omdat het toch zaterdag was, zijn we er meteen mee aan de slag gegaan. Even een filmpje op de site bekeken over hoe nu verder en we konden monteren zonder solderen. We waren met een half uur klaar met de eerste goot. De beugels konden op dezelfde plek als bij de oude goot en hij hing zo.

Bij wie heb je nou besteld?

Uiteindelijk zijn we gegaan voor Dakgootvoordeel.nl. Een site met goede reviews en het bedrijf bleek ook super behulpzaam. Het is namelijk niet echt iets wat je iedere dag doet zo’n zink dakgoot ophangen. De expertise was er aanwezig. De meneer aan de telefoon kon er maar niet over ophouden, zo enthousiast was hij.

Wat kun je nog meer doen met zink?

Het was niet zo gek dat hij maar bleef praten. Deze man had van zijn hobby zijn werk gemaakt. Zo kwamen we erachter dat we van zink nog veel meer konden laten maken. Er was nog een bedrijf wat ook plantenbakken en vijverbakken maakte. Monkz Zinc Design. Bekijk het eens rustig!