Wat een hitte. Te heet om buiten te sporten toch? Zoals je weet is het zo dat buiten sporten mentaal gezonder is dan binnen sporten. Is dat ook zo als het heet is? Wij weten het niet, maar het is al niet gezond om buiten te komen midden op de dag, dus dan zal sporten het ook niet goed doen.

Wat kun je qua buiten sporten dan wel doen met zulke hitte?

Volgens ons is er wel een oplossing. Zwemmen! Goed voor al je spieren, belasting van al je spiergroepen en relatief blessure ongevoelig. Zo lang het recreatief blijft. Een half uurtje zwemmen zonder aan de kant te hangen is toch net even wat anders dan een uurtje lopen. Daarnaast is het super leuk om te doen in open water. Let wel op dat het mag en kan in de wateren waar je bent.

Zwemmen is niet echt je ding zeg je?

Helemaal niet zo raar. Zijn er dan andere buiten sporten? Ja, maar dan moet je even stoppen met filerijden en de ochtend anders inplannen. Voor 10.00u kun je prima op de fiets stappen en een mooi rondje maken. Ja denk je, als ik kan fietsen in de ochtend, dan kan ik ook lopen. Klopt, je vangt alleen iets minder wind en met een beetje pech bevind je je op asfalt. Niet echt lekker verzekeren we je.

Een heel andere keuze voor buiten sporten, is dat niet prijzig?

Het is zoals altijd, je kan het zo gek maken als je wil Je kan lekker basic aan de slag, bijvoorbeeld bij Decathlon, eerst maar eens testen en niet te duur. Iedere soort sport krijgt een kans bij deze winkel. Als je gaat fietsen kijken wij vaak bij TopOutdoorshop, niet heel bekend, maar wel super mooie fiets spullen!

Ga naar buiten, smeer jezelf natuurlijk goed in en geniet van het weer.

Natuurlijk is het ouderwets lekker om te klagen over de hitte, maar een beetje fit blijven is altijd lekker. We hoeven niet allemaal Jan Frodeno  (wereldrecordhouder Iron Man) of Cristiano Ronaldo (dat is een basketballer) te zijn. Mag wel natuurlijk ,als dat zo is, dan schrijven we een blog over je!

Ontdek het brede assortiment
Zoek nu jou ideale vakantie en boek direct!