Het zou saai kunnen zijn, maar vaak is het natuurlijk ook wat je er zelf van maakt om maar even met een cliché te starten. De boerencamping is soms luxer dan je zou verwachten. Zo hadden wij er met het hele Klinct team dit weekend één te pakken in Nijkerk via de SVR (Stichting Vrije Recreatie).

Wat ga je doen als je op een boerencamping bent?

Ten eerste begin je met het neerzetten van je caravan of als je met een tent bent je tent. Mocht je in de luxe positie zijn een camper te hebben, dan parkeer je. Als je zoals wij voor één dag en nacht gaat dan hoe je je voortent niet eens op te zetten met mooi weer. Vanaf daar is het een beetje afhankelijk van je gezelschap. Ben je met kinderen, dan heb je al waar voor je geld als je gaat zitten. Ze springen op de trampoline, in het speelhuisje, er zijn koeien, paarden, een hooiberg. Ze zien dingen die ze nog nooit gezien hebben!

Ik ben met mijn vrienden of collega’s

Dat is om te beginnen natuurlijk gewoon heel leuk. Dan raden we je wel aan om eens te kijken of jouw boerencamping een bar of restaurantje heeft. Wellicht is het leuk om je Jeux des Boules set mee te nemen of je gaat op strooptocht in de lokale kroeg. Genoeg te beleven zouden wij zeggen. Steek je Barbecue aan, zet je stoeltje neer, pak een biertje en het genieten kan beginnen. Het klinct helemaal niet verkeerd. Alleen als je het weer niet mee hebt, dan is het wel handig om je voortent goed droog te kunnen houden. Of je neemt een party tent mee voor de zekerheid!

Waar vind ik die boerencampings?

Het is allemaal makkelijker dan je denkt. Google boerencamping en je komt een heel eind, maar als je heel makkelijk wil maken, dan wordt je voor slechts 10 euro per jaar lid van de SVR. Alleen in Nederland al 1200 gelegenheden om te verblijven bij de boer. In heel Europa ook nog eens 400 of meer! De bedrijven waar je verblijft moeten aan best wel wat eisen voldoen en daardoor valt het zelden tegen. Je weet ook zeker wat voor faciliteiten je krijgt, want er staat ook gewoon bij als het slecht is bij deze stichting.

De tip blijft: buitenleven moet je doen

Op zo’n camping ontdek je waarom sommige mensen zeggen dat ruimte toch echt iets lekkers is. Een keer niet wakker worden met zwarte uitlaatgassen in je neusfilter is ook heerlijk en het levert gewoon even lekker wat headspace op.

Ontdek het brede assortiment
Zoek nu jou ideale vakantie en boek direct!

Privacy Preference Center